Zakaj naravni vitamin C?

Ena od ključnih snovi za naš imunski sistem je vitamin C. Človeško telo vitamina C ne mora proizvajati ali ga shranjevati. S prehrano pa pogosto ne zadostimo vsem potrebam našega organizma, zato je uživanje pravih prehranskih dopolnil izjemnega pomena.

Normalno delovanje imunskega sistema

Vitamin C je skupaj s cinkom in selenom pomemben za delovanje imunskega sistema, kjer pripomore tudi vitamin D. Vitamina C in E pa imata prav tako vlogo pri zaščiti pred oksidativnim stresom.

immundoc DIREKT je prehransko dopolnilo, ki poleg naravnega vitamina C iz Acerole vsebuje še selen, cink, vitamin E in D. To je edinstvena kombinacija mikrohranil, ki so pomembni za normalno delovanje imunskega sistema.

Acerola je prava vitaminska bomba, saj velja za sadje z najvišjo vsebnostjo vitamina C. Vsebuje kar 20-krat več naravnega vitamina C kot limona.

Zakaj naravni vitamin C?

Naravni vitamin C se z umetno pridobljenim ne mora primerjati, saj ne vsebuje enakih sestavin. Vitamin C v naravni obliki namreč vsebuje izjemno pomembne snovi, kot so rutin, askorbinogen, bioflavnoide in številne encime. S pomočjo teh se ob zaužitju bolje absorbira, kar vpliva tudi na učinkovitost pri delovanju.

Umetno pridobljenega vitamina C ali aksorbinske kisline telo ob zaužitju ne mora v popolnosti porabiti, saj mu manjkajo ostale snovi, ki bi mu omogočile najboljšo možno absorbcijo, zato ostanek velikokrat izločimo z urinom.

Kaj je oksidativni stres?

Oksidativni stres nastane, ko z življenjskim stilom v našem organizmu povzročimo kopičenje škodljivih kisikovih spoijn.

Te spojine nastanejo delno iz molekularnega kisika in se nahajajo v naših celicah. Poskrbeti moramo, da imamo v celicah pravo ravnotežje med kisikovimi spojinami in antioksidanti, saj v nasprotnem primeru pride do oksidativnega stresa, ki potencialno povzroči različne poškodbe v celici.

Oksidativni stres se začne kazati v obliki kroničnih bolezni, prej pa tudi pri manjših bolenzenskih znakih, kot so utrujenost, migrena, depresija, angina …

Pred oksidativnim stresom se lahko najbolje zaščitimo z uživanjem primernih živil ter prehranskih dopolnil, ki vsebujejo snovi kot sta vitamina C in E, ki imata vlogo pri zaščiti pred oksidativnim stresom.

Nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

"*" indicates required fields

Ime in Priimek*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.