Uši in gnide? Preventiva, odstranjevanje in nadaljnja zaščita

Naglavne uši so precej pogost pojav pri predšolskih in osnovnošolskih otrocih. Največkrat se prenesejo neposredno z glave na glavo ali posredno z zamenjavo pokrival, čelad, glavnikov in posteljnine.

Kako prepoznamo uši?

Uši so izjemno težko prepoznavne, so majhne žuželke brez kril, rumene ali rumeno-rjave barve. Živijo izključno v dlaki in se hranijo s krvjo.

Razlika je med lačnimi in sitimi ušmi. Lačne so rumene oz. prozorne, medtem ko so site napite s krvjo in posledično temnejše. Z nogami se oprimejo las in odrasla uš v dolžino doseže 3-4 mm.

Gnida je na lasu skoraj prozorna in komaj opazna, prepoznavna pa je po tem, da se ob dotiku z lasu ne premakne. Izgleda kot majhna in svetleča pikica.

Uši ne skačejo in ne plavajo, prav tako pa ne morejo preživeti več kot 2 ali 3 dni zunaj lasišča.

ewrtyuiopčšćčlkjh
Untitled design - 1

Kako potrdimo okužbo z ušmi?

Potrdimo jo s skrbnim pregledom lasišča, kjer iščemo uši ali jajčeca – ta je lažje odkriti. Pregled je še precej pomemben, če se otrok praska po lasišču, kjer ga srbi, ali ko v vrtcih in šolah izbruhnejo uši. Lažje se preglejujejo suhi lasje. Preverite ob korenu las (ob lasišču), za ušesi in lase na vratu. To so predeli, na katerih se uši ali jajčeca največkrat nahajajo. 

Kako se znebimo uši?

Uši nas lahko presenetijo, povzročijo neprijetnosti in nelagodje. Vendar ni potrebe za paniko. Z ustreznim pristopom jih lahko enostavno in hitro odstranimo z mylittledoc izdelki.

Šampon in pršilo mylittledoc® UŠI 2v1 sta rešitvi za odstranjevanje in preprečevanje uši in gnid.

Šampon deluje že v 10 minutah ter z naravnimi sestavinami uničuje uši in gnide. Nanaša se s praktični pumpico, ima tekočo strukturo in se zelo peni, kar omogoča da se šampon prebije v vse predele lasišča. Priložen je gost glavnik za lažje izčesavanje uši in gnid po pranju. Po uporabi ščiti pred ušmi in na laseh pusti prijeten vonj.

Lahko pa uporabite pršilo. Deluje že v 10 minutah ter z naravnimi sestavinami uničuje uši in gnide. Deluje zaščitno pred infestacijo uši. Popršite po laseh približno 10 cm stran od las, prepričajte se, da ste s prišilom navlažili vse lase in lasišče. Zaradi svoje konsistence razstopina ostane na površini brez kapljanja. Vmasirajte tekočino od korenin do vrha – posebno pozornost posvetite vratu in predelu za ušesi. Nato z glavnikom razčešete uši z las pramen po pramen.

S skupnim delovanjem aktivne sestavine odstranjujejo uši in gnide, delujejo blažilno na ugrize in so učinkovita zaščita pred infestacijo uši.

Izdelki so 100 % naravni, niso škodljivi in ne dražijo. Ne vsebujejo nevrotoksičnih molekul ali kemičnih insekticidov.

Pridržujemo si avtorske pravice za slike z oznako “mylittledoc”.

Nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

"*" indicates required fields

Ime in Priimek*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.