Vnetje mehurja poleti: Kako se zaščititi?

Poletje je čas sonca, zabave na prostem in uživanja v naravi. Vendar pa lahko vročina in spremenjeni življenjski slog vplivata na naše zdravje, vključno z večjim tveganjem za vnetje mehurja. Vnetje mehurja, imenovano tudi cistitis, je okužba sečil, ki prizadene mehur.  Največ vnetij povzroča bakterija Escherichia coli (E. coli), ki je naravno prisotna v črevesju ljudi. Večina sevov E. coli je neškodljivih in pomaga pri prebavi hrane. Vendar pa obstajajo tudi nekateri sevi, ki lahko povzročijo resne okužbe, vključno z okužbami sečil.

Okužba sečil se pojavi, ko E. coli bakterije vstopijo v sečnico in se nato razmnožujejo v mehurju. To se pogosto zgodi zaradi nepravilne higiene, zadrževanja urina ali spolnega odnosa. Ženske so pogosteje tarča vnetja mehurja zaradi krajše sečnice, ki omogoča lažji prehod bakterij. Glavni simptomi vključujejo pogosto uriniranje, pekoč občutek med uriniranjem, bolečine v spodnjem delu trebuha in moten urin.

Bolečina ob vnetju se pojavi iznenada in zahteva hitro ukrepanje. Zato svetujemo uborabo femidoc®  medicinskih pripomočkov.

femidoc® URO EXPRESS in femidoc® DIREKT preprečujeta in pomagata zdraviti vnetja mehurja z D manozo. D-manoza se veže na bakterije E. coli in preprečuje, da bi se bakterije pritrdile na stene sečil. Tako preprečuje širjenje okužbe, lajša simptome in je naravna alternativa antibiotikom brez odpornosti bakterij na antibiotike.

Poleti še posebej svetujemo femidoc® DIREKT, ki se ga zaužije brez vode. Zelo je priročen za potovanja in situacije, ko nimamo pri roki kozarca vode.

Vnetja pogosto spremlja iritacija kože intimnega predela. Svetujemo uporabo femidoc® Mannose intimnega gela. Vsebuje 100-odstotne naravne vlažilne in negovalne sestavine: D-manozo, aloa vero, hialuronsko in mlečno kislino. Te ustvarijo zaščitni sloj na zunanji površini intimnih predelov in negujejo, vlažijo in zaščitijo kožo intimnih predelov.

Za zaščito pred vnetjem mehurja svetujemo:

Preventivno jemanje femidoca. Vnetja mehurja so ponavljajoča in če vemo, da bomo v situacijah ki lahko povzročijo vnetje, svetujemo preventivno jemanje femidoca. Dovolj je ena vrečka na dan.

Pitje zadostne količine tekočine. To pomaga pri redčenju urina in izpiranju bakterij iz mehurja.

Redno uriniranje, brez zadrževanja seča. S tem se izpraznijo bakterije iz mehurja in sečil.

Ohranjanje ustrezne higiene. Po odvajanju blata se je potrebno pravilno očistiti, pri čemer se upoštevaspredaj-nazaj gibanje, da se preprečuje širjenje bakterij.

Nošenje suhih in zračnih oblačil. Mokra oblačila ustvarjajo ugodno okolje za rast bakterij, zato svetujemo preoblačenje po kopanju ali znojenju.

Izogibanje tesnim oblačilom. Tesna oblačila lahko omejujejo pretok zraka in zadržujejo vlago, kar ustvarja ugodne pogoje za rast bakterij.

Izpraznjenje mehurja po spolnem odnosu. Tako je odplakne  morebitne bakterije, ki bi lahko vstopile v sečnico.

Zavedanje in sprejemanje preventivnih ukrepov lahko pomagajo preprečiti neprijetno vnetje mehurja ter ohranjati zdravje sečil med poletjem.

Nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

"*" indicates required fields

Ime in Priimek*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.