Vas muči zamašen ali suh nos?

Jeseni in pozimi se nam pogosteje dogaja, da kihamo, imamo zamašen nos, ki nas srbi ali je suh. V tem primeru gre za vnetje nosne sluznice, ta pa lahko, če je ne zdravimo, vodi tudi v resnejše bolezni. 

Nos je s svojo sluznico prva obrambna vrsta naših dihal, saj se vdihani zrak v njem segreje, očisti in navlaži. Na ta način prepreči okužbe in njihovo širjenje. Po mnenju specialistov bi moralo biti redno čiščenje oziroma vlaženje nosne sluznice del dnevne higiene. Za zdravo nosno sluznico je pomembno, da je naša nosna votlina ves čas čista in navlažena.  Zato je pripročljivo, redno spiranje nosne sluznice – zjutraj in zvečer. Tako se znebimo virusov in nečistioč, ki se zadržujejo v nosni sluznici, ter pomagamo preprečiti razvoj bolezni. Vsakodnevno čiščenje nosu je tako najboljši in najenostavnejši način, da sami pomagamo preprečiti okužbo.

Jeseni in pozimi se nam pogosteje dogaja, da kihamo, imamo zamašen nos, ki nas srbi ali je suh. V tem primeru gre za vnetje nosne sluznice, ta pa lahko, če ne ukrepamo, vodi tudi v resnejše bolezni. 

Nos je s svojo sluznico prva obrambna vrsta naših dihal, saj se vdihani zrak v njem segreje, očisti in navlaži. Na ta način prepreči okužbe in njihovo širjenje. Tako lahko k boju proti okužbi, tudi s koronavirusom, veliko pripomore redno čiščenje nosu.

Po mnenju specialistov bi moralo biti redno čiščenje oziroma vlaženje nosne sluznice naša vsakodnevna navada, tako kot ščetkanje zob. Za nosno sluznico je pomembno, da je naša nosna votlina ves čas čista in navlažena.  

V času koronavirusa pa je vsakodnevno čiščenje nosu še toliko bolj pomembno, saj so rezultati raziskav pokazali, da se koronavirus zadržuje in aktivno razmnožuje v sluznici nosu in žrela tudi do enega tedna, preden se pojavijo simptomi. Zato je priporočljivo, da si  vsako jutro in zvečer ali še večkrat, dobro speremo nosno sluznico, se znebimo virusov in nečistioč, ki se zadržujejo v nosni sluznici, ter tako pomagamo preprečiti razvoj bolezni. Vsakodnevno čiščenje nosu je tako najboljši in najenostavnejši način, da sami pomagamo preprečiti okužbo.

S čim si lahko pomagate?

Sinomarin® – naravna in učinkovita nega za vaš nos. Znamka Sinomarin se je razvila pred več kot 20 leti v Franciji, kot prvi hipertonični sprej z morsko vodo za nego nosu. Danes je popolna linija 100% naravnih izdelkov na osnovi hipertonične raztopine morske vode, ki je idealna za reševanje vsakodnevnih potreb nosu. Vsebuje patentirano 2.3% raztopino soli, ki jo uporabniki lahko prenašajo. Linija Sinomarin  zajema izdelke za vsako starostno obdobje od 0 let in naprej. Sinomarin je ugledna blagovna znamka, ki je prisotna na kar 40 mednarodnih trgih.

Sinomarin izdelki odmašijo zamašen nos naravno, učinkovito očistijo nosno votlino, sluz in nečistoče, ki povzročajo infekcije ter ščitijo pred okužbami, vlažijo nosno votlino in pomagajo pri lajšanju suhega nosu, naravno obnovijo nosno dihanje  in pomagajo izboljšati zdravje ter kakovost življenja. Gre za naravno formulo, ki vsebuje optimalno koncentracijo morske soli (2,3 % NaCl), zaradi česar so izdelki zelo učinkoviti in prijetni za uporabo. Ker je to hipertonična raztopina morske vode, vsebuje več kot 80 mineralnih soli in elemente v sledovih, ki so naravno prisotni v morski vodi in jih povezujemo s koristnimi učinki.

Sinomarin ima fiziološki, čeprav rahlo alkalni pH 7,5-8, ki po mnogih objavljenih študijah velja za optimalnega. Izdelkom Sinomarin zaupajo in jih priporočajo zdravstveni delavci, kot so pediatri, specialisti ORL, splošni zdravniki, alergologi in farmacevti. Njihova učinkovitost in varnost pa je klinično dokazana. Izdelki vsebujejo 100% naravno raztopino morske vode in so brez zdravilnih substanc, aditivov, konzervansov ter brez stranskih učinkov, kot je sušenje nosne sluznice. Idealni so za vso družino, od novorojenčkov do odraslih, vključno s posamezniki, ki uporabljajo zdravilne dekongestive. Učinkovito delujejo samostojno ali v kombinaciji z drugimi zdravili.

Nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

"*" indicates required fields

Ime in Priimek*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.