Vas muči vnetje mehurja?

Pogosta in močna potreba po uriniranju, srbečica ter ostra bolečina in občutek pritiskanja – kdor je že izkusil vnet mehur, pozna te simptome in ve, kako boleča in trdovratna je ta bolezen. K sreči se  zlahka pozdravi, če upoštevamo nekaj preprostih nasvetov. Okužba sečil je ena od najpogostejših bakterijskih okužb. V  90 % primerov jo povzroči uropatogena bakterija E coli. Najpogosteje se pojavi med 16. in 35. letom starosti in pogosteje prizadane ženske. 60 % žensk najmanj enkrat v življenju izkusi vnetje mehurja, ki se pogosto ponovi v enem letu pri skoraj polovici obolelih žensk. Medicinska pripomočka femidoc URO EXPRESS in UROEXPRESS DIREKT se uporabljata kot pomoč pri zdravljenju okužbe mehurja, ki jo povzroča bakterija E coli, in tudi kot zaščita pred ponovnim vnetjem mehurja.

Vnet mehur spremljajo simptomi:

 • Bolečina in pekoč občutek ob uriniranju.
 • Pogosto tiščanje na vodo.
 • Občutek polnega mehurja. Ko končno odidemo na stranišče pa z veliko muko iztisnemo komaj kakšno kapljico. 
 • Zbadajoč občutek v trebuhu.

Za lažje zdravljenje, pa tudi preprečevanje okužbe sečil je pomembno zgodnje prepoznavanje simptomov in nekaj preprostih trikov.

Kaj lahko storite za svoj mehur?

 • Pijte veliko vode. Pitje večje količine vode spodbudi pogostejše uriniranje in s tem »izpiranje« bakterij iz telesa.
 • Redno hodite na malo potrebo. Zadrževanje seča in odlaganje uriniranja je za zdravje mehurja lahko usodno. Zadrževanje seča v mehurju pripomore k razmnoževanju bakterij in s tem k širitvi okužbe. 
 • Skrbite za pravilno higieno spolovil. Redno umivanje spolovil in brisanje od spredaj nazaj lahko zmanjša tveganje prenosa bakterij v sečnico. Prav tako je pomembno redno menjavanje tamponov in vložkov.
 • Izogibajte se nošenju tesnih oblačil. Ozke hlače ali krilo lahko dražijo sečnico. Spodnje perilo pa naj bo iz naravnih materialov, ne sintetičnih, saj vlažnost v predelu spolovil pripomore k razmnoževanju bakterij. 
 • Proti in pri okužbi sečil uporabljajte naravne rešitve. Okužba sečil se pogosto zdravi z antibiotiki, na katere bakterije sčasoma razvijejo odpornost, poleg tega pa antibiotiki škodijo tudi koristnim bakterijam, zato svetujemo naravne in učinkovite rešitve.

Kako zdraviti vnetje mehurja?

Za zdravljenje vnetja sečil se svetuje d-manoza in sicer natančen odmerek 2 gramov. D-manoza je vrsta enostavnega sladkorja, ki je po kemijski sestavi podobna glukozi. Veže se na bakterijo E coli in jo odplavi iz telesa, s tem pa ji prepreči, da bi se prilepila na steno mehurja. Na ta način učinkovito preprečuje vnetja sečil in pomaga pri hitrejšem okrevanju, ko vnetje že nastopi. Jemanje natančnega odmerka 2 gramov d-manoze bistveno zmanjša bolečino v mehurju in potrebo po pogostem uriniranju. Prav tako podaljša čas brez ponovitve vnetja.

Odpravite vnetje mehurja z izdelki femidoc

Medicinska pripomočka femidoc URO EXPRESS in UROEXPRESS DIREKT se uporabljata kot pomoč pri zdravljenju okužbe mehurja, ki jo povzroča bakterija E coli, in tudi kot zaščita pred ponovnim vnetjem mehurja.

 • Hiter učinek v 30 min po zaužitju.
 • Aktivna sestavina d manoza (2 g v eni vrečki).
 • Prijetnega okusa in brez neželenih učinkov.
 • Lahko se uporablja z drugimi zdravili (npr. antibiotiki).
 • UROEXPRESS DIREKT je praktičen za uporabo na poti, saj zanj ne potrebujete vode.
Nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

"*" indicates required fields

Ime in Priimek*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.