Kako okrepimo imunski sistem?

Imunski sistem varuje naš organizem pred virusi in bakterijami, zato je ključno, da poskrbimo za njegovo brezhibno delovanje, ki je še posebej ogroženo ob menjavi letnih časov, v času korona virusa, ob neustreznem prehranjevanju, stresnih obdobjih, itn. Pri tem imajo ključno vlogo aminokisline, probiotiki in prebiotiki, C-vitamin, D-vitamin, selen, cink, kvercetin in bromelain. S prehrano pogosto ne zadostimo vsem potrebam našega organizma, zato je pomembno uživanje prehranskih dopolnil. Vse potrebno za pravilno delovanje imunskega sistema najdete v izdelkih immundoc.
AMINOFLU – aminokisline, vitamini, minerali, sinbiotski kompleks probiotikov in prebiotikov. DIREKT – naraven C-vitamin (acerola), selen, cink, drugi vitamini in elementi v sledovih. VITAMIN D – D3 4000 IU in C-vitamin iz šipka. VITAMIN C – s podaljšanim sproščanjem, šipek in acerola. QUERCETIN – flavonoid, bromelain in C-vitamin.

Zakaj se pojavi prehlad?

Prehlad je nalezljivo virusno obolenje, ki ga lahko povzroči tudi do 200 različnih virusov. Če se okužite z enim izmed njih, bo vaš imunski sistem sprožil odziv in se na ta način spoprijel z okužbo. Posledično v telesu nastopijo vnetni procesi, pojavijo se tudi značilni simptomi prehlada.

Imunski sistem je pomemben za naše zdravje

Ker je imunski sistem glavna obramba našega organizma pred virusi in bakterijami je njegovo brezhibno delovanje ključno za naše zdravje. Kadar je oslabljen, se telo neželenih snovi ali vsiljivcev ne more znebiti, zaradi česar zbolimo.

Oslabljenost imunskega sistema lahko prepoznamo ne le po okužbi, ampak tudi po občutkih utrujenosti, izčrpanosti. Pogosto se pojavi ob menjavi letnih časov s toplejših na hladnejše, ko temperaturna nihanja, pomanjkanje gibanja na svežem zraku in pogosto tudi manj pogosto uživanje vitaminov oslabijo naravne obrambne sposobnosti našega telesa.

Vprašanje, ki se nam na tej točki postavlja je; kako poskrbeti za močno delovanje imunskega sistema? Odgovor na to vprašanje je posebej pomemben od pojave korona virusa ter v spomladanskih in jesenskih časih, ko je naš organizem najbolj ogrožen. Pri tem je ključno delovati preventivno s pravilno prehrano, kvalitetnim spancem, telovadbo …

Ker pa vse to pogosto vseeno ni dovolj, je dobro, da za svoj imunski sistem poskrbimo še dodatno, s prehranskimi dopolnili.  

Aminokisline

Že dolgo je znano, da pomanjkanje prehranskih beljakovin ali aminokislin poslabša imunsko funkcijo in poveča dovzetnost ljudi za nalezljive bolezni. Pomembno je, da se zavedamo, da včasih s hrano ne dobimo dovolj aminokislin ali pa situacija, kot je bolezen, izčrpanost zahteva takojšen vnos aminokislin. Takrat je ključno, da izberimo produkte, ki vsebujejo kvalitetne in učinkovite aminokisline ter vitamine in minerale.

Sinbiotski kompleks probiotikov in prebiotikov

Za uravnoteženo črevesno floro in pravilno delovanje imunskega sistema pa so pomembni tudi prebiotiki in probiotiki. V primeru, ko se ravnovesje v črevesni flori poruši, pa naj bo to zaradi okužbe, vnetja ali kakšnega drugega razloga, probiotiki in prebiotiki pomagajo pri hitrejši vzpostavitvi normalnega stanja.

Vitamin C

Vitamin C ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema in zaščiti celic pred oksidativnim stresom, zato je pomembno, da ga zaužijemo v zadostni meri. V veliki meri ga najdemo v šipku, aceroli, citrusih ipd. V času prehlada, bolezni in povečane fizične aktivnosti pa ga potrebujemo še več.

Vitamin D

Vitamin D ni pomemben le za razvoj kosti in zob ampak pomembno prispeva tudi k delovanju imunskega sistema. V današnjih časih preživimo ogromno časa v pisarni, pred računalnikom, doma pred televizijo itn. Ker pa je izpostavljenost sončnim žarkom ključna za sintezo vitamina D se zato hitro lahko zgodi, da ga ne dobimo dovolj.

Cink

Cink je nujno potreben za normalno rast in razvoj organizma, nevrološke in reproduktivne funkcije, za celjenje ran in normalno delovanje imunskega sistema. Na zadosten vnos cinka morajo biti še posebej pozorni vegani in vegetarijanci, saj se ta nahaja predvsem v živilih živalskega izvora.

Selen

Selen ščiti organizem pred oksidativnimi poškodbami in okužbami. Večje potrebe po selenu imajo nosečnice, vegani, tisti, ki uživajo energijsko in beljakovinsko siromašno hrano. Zadosten vnos selena prispeva k ohranjanju zdravja, hkrati pa preprečuje nastanek nekaterih oblik raka.

Kvercetin

Kvercetin je flavonoid, ki zaradi protivnetnih lastnosti krepi organizem in zmanjšuje škodo v telesu, ki je posledica oksidativnega stresa. Je idealna podpora v boju z virusi. Preprečuje tudi dodatno razmnoževanje in širjenje virusov, zaradi česar bi se lahko naše zdravstveno stanje še poslabšalo.

Bromelain

Bromelain je surov ekstrakt iz ananasa, pomemben za delovanje imunskega sistema. Deluje protivnetno in spodbuja prekrvavitev, s tem prispeva k preprečevanju krvnih strdkov. Pomaga tudi pri zmanjševanju celulita in zmanjšuje otekline.

Poskrbite za vaše zdravje z izdelki immundoc:

AMINOFLU – aminokisline, vitamini, minerali, sinbiotski kompleks probiotikov in prebiotikov.

DIREKT – naraven C-vitamin (acerola), selen, cink, drugi vitamini in elementi v sledovih.

VITAMIN D – D3 4000 IU in C-vitamin iz šipka,

VITAMIN C – s podaljšanim sproščanjem, izvlečkom šipka in acerole.

QUERCETIN – flavonoid, bromelain in C-vitamin.

Uživanje prehranskih dopolnil immundoc deluje tudi preventivno in pomaga preprečiti prehlad oz. zmanjšati njegovo resnost.

Nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

"*" indicates required fields

Ime in Priimek*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.