Ponavljajoča se vnetja mehurja?

Izdelek femidoc® Utipro® Plus se uporablja za obvladovanje in preprečevanje ponavljajočih se okužb sečil (cistitis), ki jih povzročajo patogeni, kot je bakterija E. coli in druge po Gramu negativne bakterije, ki so običajno vzrok za razvoj uroloških okužb.

Alternativa in podpora antibiotičnemu zdravljenju

Nedavna metaanaliza je pokazala, da je medicinski pripomoček Utipro® Plus obetaven alternativni pristop pri zdravljenju akutnega in ponavljajočega se nezapletenega vnetja sečil (1).

Delovanje na izvor okužbe

femidoc® Utipro® Plus je trenutno edini pristop zdravljenja brez antibiotikov, ki učinkovito deluje na izvor okužbe z ustvarjanjem zaščitne plasti v črevesju, ki zmanjša razmnoževanje uropatogenih bakterij in posledično njihovo prehajanje v mehur.

femidoc® Utipro® Plus kapsule

Več o izdelku

Mehanizem delovanja:

Izdelek femidoc® Utipro® Plus je napreden medicinski pripomoček na osnovi ksiloglukana (hemiceluloza) in geloze. Razvili so ga za delovanje v črevesju, kjer ustvari mehansko pregrado. Ta preprečuje, da bi patogeni (škodljivi mikroorganizmi, npr. bakterija E. coli) prišli v neposreden stik s črevesno sluznico. To je pomembno, saj stik patogenov s črevesno sluznico omogoči njihovo rast in prenos v sečila. Ker izdelek femidoc® Utipro® Plus onemogoči ta stik, pomaga preprečevati razmnoževanje patogenov in njihovo širjenje v sistem sečil.

Sestavine

100 mg ksiloglukana, 50 mg geloze, 100 mg propolisa, 100 mg hibiskusa, silicijev dioksid, magnezijev stearat (rastlinskega izvora) in koruzni škrob.

Ob prvih znakih nelagodja med uriniranjem:

– Peroralno ena kapsula na 12 ur pet dni. Na dan se lahko vzameta dve kapsuli.

Za preprečevanje ponovitve:

– Ena kapsula na dan vsaj 15 zaporednih dni na mesec. Po potrebi se zdravljenje lahko ponovi.

Kapsulo je treba zaužiti s tekočino.

1. Larrosa,A.; Palmieri, A.; Verze, P.; Mirone, V.; Bjerklund Johansen, T.E. Xyloglucan, Hibiscus and Propolis in the Management of Uncomplicated Lower Urinary Tract Infections: A Systematic Review and Meta-Analysis. Antibiotics 2022, 11, 14.

Nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

"*" indicates required fields

Ime in Priimek*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.